Recept
Zoete eiwitbolletjes met topping
In dit recept zal er een nieuw recept worden gedeeld dat zorgt voor variatie tijdens de eiwitvoorziening. Naast de klassieke eiwitshake zijn er nog talloze recepten die je kunt proberen om de manier van je eiwitinname eens te veranderen. Dit recept maakt het bijzonder eenvoudig om je normale voeding elke dag met eiwitten te verrijken.
Ingrediënten:
Voor een portieVoor het deeg:
- 40 g gemalen havervlokken
- of 40 g Bodylab Pure Oats
- 200 g magere kwark
- 1 ei
- 20 g Bodylab Whey Protein (in een smaak naar keuze)
- 20 g speltbloem (of ander bloem naar keuze)
- 2-3 g Bodylab Flavor Flash (in een smaak naar keuze)
- kleine chocolade stukjes
Für das Topping
- kaneel en suiker (erythritol)
- of/en gehakte amandelen/noten
- of/en kokosvlokken
- of/en cacaopoeder
- of/en hagelslag
- of/en Bodylab Zero Sauce chocolade of karamel
Bereiding:
-
Meng voor het deeg de magere kwark en het ei goed door elkaar. Voeg vervolgens de gemalen havervlokken (bijvoorbeel de Bodylab Pure Oats), speltmeel, Bodylab Whey Protein en het Bodylab Flavor Flash poeder toe, elk in de smaak naar keuze. Meng dit alles vervolgens goed tot een glad deeg.
-
Maak je handen nat en vorm kleine eiwitbolletjes (in de gewenste grootte) van het deeg. Chocoladefans kunnen in het midden van deze eiwitbolletjes een klein stukje chocolade doen. Fruit zou ook in het midden van de eiwitbolletjes gedaan kunnen worden (De ingrediënten die je in het midden doet moeten volledig bedekt zijn door het deeg, anders valt het eiwitbolletje tijdens het koken uit elkaar).
-
Breng water aan de kook in een steelpan, leg de zoete eiwitbolletjes hier vervolgens in en laat ze koken. Als de eiwitbolletjes gaan drijven dan zijn ze klaar.
-
Vul een kommetje met de gewenste toppings en rol de eiwitbolletjes hier doorheen, leg ze vervolgens op een bord en laat ze iets afkoelen. Als je wilt kun je ze nu bedekken met chocolade- of karamelsaus of ze er tijdens het eten in dippen.
Warm en koud lekker!
Probeer het uit en geniet ervan!